14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Blessed Breasts» στο θέατρο Επί Κολωνώ

Όταν κάποιος αισθάνεται δημιουργικός, δεν περιμένει μια έτοιμη πρόταση, αλλά δημιουργεί την δική του πρόταση, την δική του ιδέα και κατά συνέπεια την δικιά του παράσταση.  Μια τέτοια διαδικασία οδήγησε στην δημιουργία της παράστασης «Blessed Breasts» η οποία εξερευνά την ιστορία του γυναικείου στήθους και κατ’επέκταση τον ρόλο της γυναίκας μέσα στον χρόνο.  Όλα αυτά θα συμβούν στο θέατρο Επί Κολωνώ στο πλαίσιο του Off Off Festival.

– Συστηθείτε μας ως ομάδα. Τι σας οδήγησε να συμπράξετε ως ομάδα?

Η αδράνεια! Από εδώ και από εκεί υπήρχαν διάφορες επαγγελματικές προτάσεις, κάποιες πραγματοποιούνταν, κάποιες ακυρώνονταν. Τελικά είπαμε πως πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε απ’ έξω και να δημιουργηθεί κάτι ολοκληρωτικά από εμάς. 

– Πείτε μας 2 λόγια σχετικά με την υπόθεση του έργου.

Η παράσταση «Blessed Breasts» (work in progress) βασίζεται στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».  Μέσα από μια σειρά επεισοδίων ψηλαφούμε και εξερευνούμε το σύμβολο και το ταμπού, το κρυφό και το φανερό, το προκλητικό, ή απλώς παρεξηγημένο στήθος. Και μέσα από όλα αυτά ουσιαστικά βλέπουμε τον ρόλο της γυναίκας που το φέρει, μέσα στον χρόνο.  

– Τι σας έκανε να λάβετε μέρος στο φεστιβάλ θεατρικών ομάδων του θεάτρου Επί Κολωνώ?

Είναι ένα φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία σε νέες ομάδες να δοκιμαστούν σε κανονικότητες και πραγματικές συνθήκες παράστασης. Αυτός είναι ο ένας παράγοντας και ο άλλος είναι πως χρειαζόμασταν έναν πολύ σαφή και ορισμένο στόχο, γιατί αλλιώς δίναμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα και όχι στη δημιουργία μιας παράστασης. 

– Τι περιμένετε από την συμμετοχή σας σε ένα τόσο καταξιωμένο φεστιβάλ?

Θέλουμε να πάρουμε ένα feedback από την παρουσίαση μας και να παρουσιάσουμε κάτι πιο ολοκληρωμένο από Οκτώβρη. Δοκιμαζόμαστε κι εμείς. Μετά βλέπουμε…

 – Πόσο δύσκολο είναι για νέους ηθοποιούς να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους στην Ελλάδα του 2016?

Πολύ. Αν συνειδητοποιήσουν όμως πως η ζωή είναι ζωή, δεν αρχίζει και τελειώνει μονάχα στο θέατρο, τότε και τα πράγματα μέσα στο επάγγελμα θα γίνουν πιο θαρραλέα και δυναμικά.

 Οι μελλοντικές σας φιλοδοξίες?

Να είμαστε υγιείς, δημιουργικοί, να ολοκληρώσουμε την παράστασή μας που είναι ακόμα work in progress, να την παρουσιάσουμε και μετά θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την θεατρική μας προσωπικότητα ως ομάδα.

Του Περικλή Μπίκου 21/06/16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα