23.1 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι νικητές των 6ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού All4fun

Πολλές και σημαντικές προσωπικότητες όλων των ηλικιών από τον καλλιτεχνικό χώρο – υποψηφίων και μη – κόσμησαν με την παρουσία τους τα 6α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.
 
Σ’ ενα κατάμεστο Γκλόρια τιμήθηκαν οι συντελεστές των παραστάσεων, που ξεχώρισαν στη θεατρική σεζόν 2017-18 και ψηφίστηκαν από το διαρκώς αυξανόμενο κοινό του σάιτ.
 
43437570_1886419718109034_8017393538520055808_o.jpg
 
Την παρουσίαση, που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον αυτοσχεδιασμό έκανε μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη ο Αργύρης Πανταζάρας, ο οποίος υπέγραψε και τη σκηνοθεσία της βραδιάς.

Στις γυναίκες τα τρία βραβεία παρέλαβαν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες με ποιότητα, ήθος και μεγάλη διάρκεια στον χώρο.

 
Τίμησαν, μάλιστα, με την παρουσία τους στην εκδήλωση το σάιτ με τον πλέον θαυμαστό τρόπο, αφού προέρχονταν, είτε από πρεμιέρες, είτε από πολύωρες βραδυνές πρόβες.
 
Η Ιωάννα Παππά μίλησε με πολλή αγάπη για τον “μικρό Γιωργή”, τον ρόλο της στο “Το μόνο της ζωής του ταξείδιον” του Γιώργου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, που προκάλεσε μόνο διθυραμβικά σχόλια, όπου και αν παίχθηκε.
 
43343410_1886440664773606_3085414796464488448_o.jpg
 
Η Ιωάννα κατέφθασε στο Γκλόρια λίγα μόλις λεπτά από την πρεμιέρα του “Άμλετ” του Γουίλιαμ Σαίξπιρ, μια παράστασης που μετακόμισε πλέον από το θέατρο Άνεσις στο Altera Pars και ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες (ως καλύτερη αντρική ερμηνεία από τον Τάσο Ιορδανίδη και ως καλύτερη παράσταση).
 
Η Μαρία Ναυπλιώτου που βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για το Masterclass (του Terrence McNally σε σκην. Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο θέατρο Μικρό Χορν) λάμπρυνε με την παρουσία της την εκδήλωση και μεταξύ άλλων σπουδαίων που είπε ευχαρίστησε τους αναγνώστες του All4fun και τον σκηνοθέτη της Μιχαήλ Μαρμαρινό για τον ρόλο που της χάρισε στο “Τραμ με το όνομα Πόθος του Τένεσι Γουίλιαμς το οποίο παίχθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

43303761_1886440561440283_1400792786042617856_o.jpg
 
Και η πολύ συγκινημένη Πέγκυ Τρικαλιώτη κατέφθασε στο θέατρο, ενώ δύο μέρες μετά είχε πρεμιέρα στην επανάληψη της “Απολογίας της Μαρίας Κιουρί” στο Θέατρο Σταθμός.
Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική προσωπικότητα ήταν η Μαρία Κιουρί, πόσο δύσκολο είναι να υποδύεσαι ένα υπαρκτό πρόσωπο, ευχαριστώντας παράλληλα τη συγγραφέα του έργου Ευσταθία, την σκηνοθέτι της Κίρκη Καραλή, τους συμπαίκτες της Αγγελική Πασπαλιάρη και Κωνσταντίνο Παπανικολάου, αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Σταθμός Μάνο Καρατζογιάνη.
 
43339411_1886440501440289_1501305912806080512_o.jpg
 
Η 10άδα των υποψηφιοτήτων στις γυναίκες περιελάμβανε πολλά ακόμα σπουδαία ονόματα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Οπως την πολύπειρη Νένα Μεντή για τις “Γυναίκες του Παπαδιαμάντη” σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα, την Ευγενία Αποστόλου (Βασιλική Τριανταφύλλου, αχ Γιάννη μ’ του Γιώργου Μεσολογγίτη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου στον πολυχώρο Vault), αλλά και δύο βραβευμένες με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη.
 
43470071_1886419848109021_6011905954616967168_n.jpg
 
Τη Μαρία Κίτσου (και με δύο πρώτα βραβαία γυναικείας ερμηνείας από το κοινό του All4fun το 2014 και το 2016), για τη “Λυσσασμένη γάτα” του Τένεσι Γουίλιαμς (σκην. Νικορέστης Χανιωτάκης) και τη Λουκία Μιχαλοπούλου για τον Φεγγίτη του Sir David Ware σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (συνεχίζεται στο θέατρο Εμπορικόν).

Τη νεότερη Σίσσυ Τουμάση για την Αγριόπαπια του Ερρίκου Ιψεν (σκην. Δημήτρης Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία), καθώς και δύο πρόσωπα της χρονιάς για το All4fun, την Πηνελόπη Τσιλίκα (2013) για το “Μετά την πρόβα” του Ινγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο θέατρο Κυκλάδων και την Έλλη Τρίγγου (2016) για τον “Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας” του Δημήτρη Δημητριάδη στο Μπάγκειον σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά.

 
Στους άντρες τα τρία πρώτα βραβεία παρέλαβαν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νίκος Ψαρράς και Μιχάλης Συριόπουλος.

All4fun 18 (7).jpg

Και οι τρεις συγκίνησαν πολύ τους θεατές στους λόγους τους. Οπως συνέβη και στις γυναίκες και οι τρεις τους μίλησαν μη λέγοντας τα τετριμμένα, που πολλές φορές ακούγονται σε εκδηλώσεις βραβείων.

Ο εκπληκτικός
στο Τσάρλι Τσάπλιν (του Daniel Colas σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Ακροπόλ) Θανάσης Τσαλταμπάσης δάκρυσε επί σκηνής, μίλησε με θέρμη για τον ρόλο του και όπως επιτάσσει κάθε άνθρωπος που έχει χιούμορ αυτοσαρκάστηκε.
 
All4fun 18 (08).jpg
 
Κατάφερε μάλιστα να βρεθεί στο Γκλόρια κατά τη διάρκεια των προβών του με τη “Συμμορία των 5” στο Θέατρο Κιβωτός του Graham Lineham σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, όπου και επέστρεψε μετά το τέλος της εκδήλωσης στο Γκλόρια για να συνεχίσει τις πρόβες του…

Ο Νίκος Ψαρράς μίλησε με θέρμη και πάθος για τους νέους ηθοποιούς και το πόσο πολύ του άρεσε ο διαφορετικός σε σχέση με ό,τι τον είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο κόσμος, ρόλος που του έδωσε ο Κωνσταντίνος
Μαρκουλάκης στον Φάρο του Κόνορ ΜακΦέρσον.
 
All4fun 18 (09).jpg

Παράλληλα έκανε και ειδική μνεία στον Κάρολο Παυλάκη, λέγοντας πως αν υπήρχαν 5-6 ακόμα τέτοιοι παραγωγοί το ελληνικό θέατρο θα ευδοκιμούσε πολύ περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο.

Και τον Μιχάλη Συριόπουλο να ευχαριστεί τον Θωμά Μοσχόπουλο για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Καντίντ ή η αισιοδοξία του Βολταίρου (και ενώ είχε προηγηθεί πέρσι και η επίσης εξαιρετική ερμηνεία του στη Δίκη του Κ. του Φραντς Κάφκα), εκφράζοντας παράλληλα με τα λεγόμενα του τον ρομαντισμό και την ευαισθησία, που είναι συνώνυμο των καλλιτεχνών.

 
Οι υπόλοιπες επτά υποψηφιότητες ήταν (κατά αλφαβητική σειρά οι εξής): Τάσος Ιορδανίδης (Άμλετ), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Ήρωες), Περικλής Μουστάκης (Μετά την πρόβα), Στάθης Σταμουλακάτος (Εθνικός Ελληνορώσων), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Η λάμψη της ασήμαντης νύχτας), Γιώργος Χριστοδούλου (Αρίστος), Πέτρος Φιλιππίδης (Ο Ηλίθιος)
  
All4fun 18 (10).jpg
 
Τα τρία βραβεία σκηνοθεσίας δόθηκαν στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο για τα “7 χρόνια” (βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Jose Cabeza και Cristian Conti) στο Θέατρο Αποθήκη, ο οποίος μάλιστα έκανε αναφορά και στο παράδοξο να βραβεύεται ως σκηνοθέτης και όχι ως ηθοποιός – στον Γιάννη Καλαβριανό για την Γρανάδα, την οποία ο ίδιος έγραψε και στον Γιώργο Παλούμπη για τον Εθνικό Ελληνορώσων.
 
All4fun 18 (011).jpg
Σύσσωμη, μάλιστα, η ομάδα του ανέβηκε στη σκηνή (πλην του Στάθη Σταμουλακάτου, ο οποίος αναγκαστικά έλειπε, αφού έπαιζε στην επανάληψη του Στέλλα Κοιμήσου σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη) και κάποια στιγμή πιστέψαμε πως ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί του (Θάνος Αλεξίου, Στέλιος Δημόπουλος, Μάκης Παπαδημητράτος, Αντώνης Τσιοτσόπουλος, Κωνσταντίνος Φυτίλης) θα μπορούσαν να βγάλουν και μια μπάλα μπάσκετ, να κάνουν ντρίμπλες και ν’ ανταλλάσουν πάσες επί τόπου.
 
All4fun 18 (012).jpg

Και η Γρανάδα (πλέον στο θέατρο του Νέου Κόσμου από φέτος), έτσι και ο Εθνικός Ελληνορώσων του Αντώνη Τσιοτσόπουλου (και πάλι στο Από Μηχανής Θέατρον) συνεχίζονται και τη νέα θεατρική σεζόν, όπως και η έτερη σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Παλούμπη, ο Χαρτοπόλεμος του αδικοχαμένου Βαγγέλη Ρωμνιού στο Μικρό Γκλόρια.
 
Το βραβείο των τριών καλύτερων παραστάσεων της σεζόν παρέλαβαν ο Αρίστος, ο Αμπιγιέρ και ο Φάρος. Και οι τρεις μάλιστα θα συνεχιστούν και αυτήν τη θεατρική περίοδο, γεγονός που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και την επιλογή του κοινού του All4fun να τις φέρει με τις ψήφους του στην πρώτη τριάδα.
 
All4fun 18 (013).jpg
 
Το βραβείο του Αρίστου παρέλαβε ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Παπαγεωργίου, ενώ οι τρεις ηθοποιοί (Μιχάλης Οικονόμου, Λένα Ουζουνίδου και Γιώργος Χριστοδούλου) έστειλαν τις ευχαριστίες τους μέσω βίντεο από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονταν στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Δημητρείων. Ο Αρίστος του Θωμά Κοροβίνη επιστρέφει στην Αθήνα από τις 8 Οκτωβρίου στην κεντρική πλέον σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
 
All4fun 18 (014).jpg

Συγκινημένος ο σκηνοθέτης του έργου του Ρόναλντ Χάργουντ “Αμπιγιέρ” Μανώλης Δούνιας παρέλαβε το βραβείο, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν μεταξύ των νικητών, ευχαριστώντας το κοινό του All4fun μαζί με ορισμένους από τους ηθοποιούς (Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ευγενία Αποστόλου, Κώστας Λάσκος) της παράστασης του (η οποία επίσης θα συνεχιστεί από το 2019 στη β’ σκηνή του Θεάτρου Κεφαλληνίας).
 
Το βραβείο του “Φάρου” παρέλαβαν οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς, που ευχαρίστησαν την υπόλοιπη τριάδα επί σκηνής (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος) και ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό εν όψει της επιστροφής της παράστασης τις προσεχείς ημέρες στο θέατρο Αθηνών.
 
All4fun 18 (015).jpg

Το βραβείο της καλύτερης παιδικής παράστασης της σεζόν δόθηκε στο “Αγόρι με τη βαλίτσα” του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, που επίσης συνεχίζεται για 2η σεζόν στο θέατρο Κάππα.

Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τους οκτώ ηθοποιούς του (Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος και την Αρετή Κετιμέ, που έχει και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης).  

 
All4fun 18 (88).jpg

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε το βραβείο καλύτερης χορογραφίας (Αμαλία Μπένετ για τις Βάκχες του Άρη Μπινιάρη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), ενώ το βραβείο που προκύπτει από τη ψηφοφορία κριτικών θεάτρου και εκπροσώπων τύπου του συγκεκριμένου χώρου κατέκτησε η Γρανάδα.
 
Λόγω του ότι η φετινή πρεμιέρα της “Γρανάδας” συνέπεσε χρονικά με την εκδήλωση των βραβείων ο Γιάννης Καλαβριανός και οι ηθοποιοί του (Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Γλάστρας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου, Έφη Σταμούλη) μας έστειλαν ευχαριστήριο βίντεο λίγη ώρα πριν την έναρξη της απονομής.
  All4fun (017).jpg

Οπως είθισται τα τελευταία χρόνια δόθηκε το βραβείο για το πρόσωπο της χρονιάς του All4fun, ενός βραβείου που σχετίζεται με τα κλικαρίσματα της στήλης “το πρόσωπο της εβδομάδας” κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου.
 
Φέτος δόθηκαν δύο βραβεία για το πρόσωπο της χρονιάς, το ένα στην Έλενα Μεγγρέλη (συγκέντρωσε τα περισσότερα views στην δική της εβδομάδα) και το δεύτερο στον Σπύρο Χατζηαγγελάκη (η συνέντευξη του στη στήλη διαβάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη μέσα στο 2017). 
 All4fun 18 (018).jpg
 
Συνυφασμένο το All4fun με την ανάδειξη νέων ηθοποιών (κάτι που γίνεται κατά κόρον) στη στήλη-ορόσημο πρόσωπο εβδομάδας καθιέρωσε το 2016 το βραβείο για τον “πιο εξελίξιμο ηθοποιό” της σεζόν (most promising). Από φέτος, μάλιστα, θα δίνεται πλέον και σε γυναίκες και σε άντρες. Στις γυναίκες τις δύο προηγούμενες νικήτριες Κίττυ Παϊταζόγλου (2016) και Στέλλα Βογιατζάκη (2017) διαδέχθηκε η Ιφιγένεια Γρίβα.
All4fun 18 (84).jpg
 
Ανήμερα των γενεθλίων της η Ιφιγένεια Γρίβα τιμήθηκε για την εξαιρετική της ερμηνεία στον “Γάμο του Καραχμέτη” σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου, που παρουσίασε μεγάλη επιτυχία και πήρε διαδοχικές παρατάσεις στο Από Μηχανής Θεάτρον.
Όπως και η ερμηνεία της Ιφιγένειας Γρίβα, έτσι και εκείνη του Γιώργου Τριανταφυλλίδη στη “Λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας” (του Κόνορ ΜακΦέρσον σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επί Κολωνώ) ακούστηκε ιδιαίτερη στη θεατρική Αθήνα και δη στις πιο underground σκηνές. Το κοινό του All4fun, μάλιστα, τον έφερε 4ο στις προτιμήσεις και ήταν η προφανή μας επιλογή για το συγκεκριμένο βραβείο στους άντρες. Επειδή και η συγκεκριμένη παράσταση επαναλαμβάνεται στο Επί Κολωνώ με αλλαγές, ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης καθυστέρησε λόγω προβών να έρθει και έτσι παρέλαβε το βραβείο του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Οπως συνηθίζεται πλέον στις τελευταίες απονομές των βραβείων All4fun οι παρουσιαστές αλλάζουν κάθε χρόνο.
 
All4fun 18 (20).jpg
 
Έτσι τη σκυτάλη μετά το περσινό δίδυμο της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και του Ορέστη Τζιόβα και το προηγούμενο της Ελένης Σταμουλακάτου και του Βασίλη Τσιγκριστάρη πήρε ο περσινός πρώτος νικητής στις αντρικές ερμηνείες των 5ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού All4fun, ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Πανταζάρας με παρτενέρ την πολύ έμπειρη και άνετη σε ανάλογες εκδηλώσεις, Μαίρη Συνατσάκη.
 
All4fun 18 (021).jpg
 
O Αργύρης Πανταζάρας ανέλαβε και τη σκηνοθεσία της βραδιάς, που βασίστηκε στα αυτοσχεδιαστικά κείμενα του και στην επικοινωνία του επί σκηνής με τη Μαίρη Συνατσάκη.
 
All4fun 18 (023).jpg
 
Τα 6α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun επιμελήθηκε η Δήμητρα Ζίγκαρις τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τη βοήθεια του Αντώνη Δούκα και της Κλεοπάτρας Γκίνη και την ευγενική χορηγία του Art Center. Τον ήχο επιμελήθηκε ο Άγγελος Κονταξής και τα φώτα ο Νίκος Πανταζάρας.
 
All4fun 18 (022).jpg
 
Για να προκύψει η σχετική βραδιά βοήθησε και φέτος μια μεγάλη ομάδα συντελεστών (μόνιμων και μη) του All4fun.
 
Χωρίς τη συνδρομή τους η σχετική τελετή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί και η ομάδα του σάιτ (Χάρης Κεχαγιάς, Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, Αντώνης Χειμώνας) τους ευχαριστεί πολύ για τον χρόνο τους και την αυταπάρνηση τους.
 
All4fun 18 (70).jpg

Πλην των μόνιμων συνεργατών μας, που βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο στην καθημερινή λειτουργία του All4fun (Κώστας Ζήσης, Δημήτρης Κοτσίφης, Μαρία Κωνσταντακοπούλου, Αλεξία Βλάρα, Πλάτωνας Σέρρας, Ευάνθη Αθανασιάδη, Μελίνα Κέντογλου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Μαρία Καραμάνη, Γρηγόρης Μήτσης, Λουκία Σταύρου), συνέδραμαν οι: Μάρω Αγρίτη, Αναστασία Ανθοπούλου, Βάσω Ασίκογλου, Άρτεμις Βρουλάκη, Ιωάννα Ιακωβίδη, Μάνος Καπερώνης, Αθανασία Κούκη,  Αντώνης Κουρουτσαβούρης, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, Καλλιόπη Μανδρέκα, Απόστολος Μανωλιτζάς, Μαριάννα Μαυριανού, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Άρης Μπαγεώργος, Ιωάννα Μπατή, Ηλέκτρα Νάκου, Αλέξης Παλαμηδάς, Αγγελική Παρδαλίδου, Αλεξάνδρα Πούλου, Μαρία Σαρέλη, Γιάννης Σεβαστίκογλου, Πάρης Τσελεπίδης, Νίκος Φιρίππης, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Αντρέας Ψύλλιας και ο φωτογράφος του σάιτ μας Χρήστος Χήρμπος).
 All4fun 18 (76).jpg


Την επικοινωνία έκανε η Χρύσα Ματσαγκάνη, τα βίντεο με τη φωνή της ηθοποιού και τραγουδίστριας Μαρτίνας Δημοπούλου επιμελήθηκε ο Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, ενώ ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τη NDPPhoto Agency τον φωτογράφο Θωμά Δασκαλάκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την σχετική εκδήλωση, καθώς και τους Γιάννη Καραμπίτσο (https://camerastyloonline.wordpress.com), 
Βασίλη Νάτσιο (http://cosmopoliti.com/)

All4fun 18 (512).jpg

Μεγάλος χορηγός της βραδιάς ήταν το 
“Oceanides Residence”, τα κρασιά τους προσέφεραν τα κτήματα “Άωτον” και “Στροφιλιά”.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το πάρτι των 10ων χρόνων του All4fun το Σάββατο 10 Νοεμβρίου (σύντομα θ’ ανακοινωθεί και ο χώρος), αλλά και για τα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun το 2019.

Εκτός από τη σελίδα του σάιτ μας μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του All4fun από τη σελίδα του στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και στο Youtube.

Επιμέλεια: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, 7/10/2018 

 
All4fun 18 (2).jpg
 
 
All4fun 18 (024).jpg
  
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
All4fun 18 (160).jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα