15 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kαλοκαιρινή ίωση

Είναι ύπουλη, είναι τετραπέρατη (και τετραπύρετη), έρχεται απρόσμενα και αθόρυβα, κολλάει σαν βδέλλα, και σε ρίχνει στο κρεβάτι πριν καλά καλά καταλάβεις τι έχει συμβεί. Κι όμως δεν είναι γυναίκα, που σ’ έβαλε στο μάτι. Είναι αυτό που έχουν πρώτα όλοι γύρω σου και αναπόφευκτα κάποτε έρχεται η σειρά σου! Διαμαρτύρομαι εντόνως! Τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι κι έξω έχει χαρά θεού, γιατί να έχω αυτήν την καταραμένη ίωση;

Το σπίτι μετατρέπεται σε οχυρό – ορμητήριο, η είσοδος στους μη έχοντες εργασία, απαγορεύεται. Με λίγα λόγια, αν δεν είσαι γιατρός, πρακτικός, ομοιοπαθητικός, ή ξεματιάστρα, αν δεν είσαι μάνα που ήρθε να καθαρίσει ή η γυναίκα που καθαρίζει (από την τέταρτη μέρα και μετά) δεν υπάρχεις. Όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται έναν καλό λόγο για να περάσουν το κατώφλι σου. Το παρασύνθημα για να ανοίξει η πόρτα ποικίλει:

1) Σου έφερα κοτόσουπα. Άκρως δραστικό. Όσο πυρετό κι αν έχεις, είσαι διατεθειμένος να συρθείς δύο και τρία δωμάτια ως την είσοδο, προκειμένου να μυρίσεις – ουπς! μπουκωμένη μύτη – να φας τέλος πάντων την υπέρτατη θεραπευτική σούπα.

2) Έφερα την αντιβίωση. Αναγκαίο κακό, κι ένας πολύ δυνατός λόγος για να διακοπεί η καραντίνα (όλα τα υπόλοιπα φάρμακα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, σιρόπια κλπ. κλπ. συνυπολογίζονται θετικά). Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται και όλα τα σχετικά gadgets, θερμόμετρα, θερμοφόρες, πιεσόμετρα κλπ.

3) Σου φέρνω την εντολή για κλινήρη ανάρρωση από τον γιατρό κολλητό μου. Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Ούτε τίποτα φλώροι είμαστε να τρέχουμε στο γιατρό για μια παλιο-ίωση, ούτε και μπορούμε να μην δικαιολογήσουμε την απουσία μας από δουλειά, σχολείο και άλλες υποχρεώσεις. Πάντα κύριοι, γι’ αυτό ο έξυπνος ο άνθρωπος έχει πάντα έναν φίλο γιατρό. Τρεχάλα στην πόρτα, λοιπόν!

Οι φίλοι πίνουν κοκτεϊλάκια στην παραλία κι εγώ εδώ λιώνω στην Αθήνα…. Πάλι καλά που δεν έκοψαν το internet, εδώ να πούμε ότι όποιος από τους καλούς και παινεμένους φίλους στο Ελλάντα (από Ι. Υalom και πολλούς άλλους) μπορεί να περάσει να πληρώσει το λογαριασμό θα μου κάνει μεγάλη εξυπηρέτηση. Μόλις γίνω καλά δέ κερνάω στα καλύτερα κοκτεϊλάδικα της πόλης… Ακολουθεί update μόλις πέσει ο πυρετός! Περαστικά μας.

Ηρώ Γκίζα, 9/8/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα