Τέλος η «μάχη» Ανατολής-Δύσης στο NBA

Sports
Τέλος η «μάχη» Ανατολής-Δύσης στο NBA

Αποφάσεις που αλλάζουν ριζικά την εικόνα του All Star Game έλαβαν από κοινού η διοίκηση του NBA μαζί με το σωματείο των παικτών του αμερικανικού μπάσκετ. Από αυτή τη σεζόν, λοιπόν, παύει να υφίσταται η... αιώνια μάχη Ανατολής-Δύσης.

Οι δύο παίκτες που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους θα είναι αρχηγοί και εκείνοι θα διαλέγουν τους συμπαίκτες που θέλουν να έχουν στην ομάδα του.

Παραμένει ο κανόνας που θέλει 12 παίκτες από κάθε περιφέρεια να λαμβάνουν μέρος στη γιορτή του μπάσκετ, ενώ οι πέντε βασικοί θα βγαίνουν έπειτα από τρεις διαφορετικές ψήφους. Το 50% θα ανήκει στους οπαδούς, το 25% στους παίκτες και το 25% στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια οι προπονητές των δύο ομάδων θα διαλέγουν τους υπόλοιπους παίκτες που θα συμπληρώνουν τα ρόστερ.

Το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες από την ίδια περιφέρεια να παίξουν ως αντίπαλοι, ακόμη και σε παίκτες από την ίδια ομάδα.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες για το νέο All Star Game, ενώ οι αλλαγές αναμένεται να δώσουν νέα σπίθα στο παιχνίδι, καθώς οι δύο αρχηγοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους αρκετούς παράγοντες.

Η επιλογή των προπονητών θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Ο προπονητής με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA δύο εβδομάδες πριν το All Star Game θα είναι εκείνος που θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας από την περιφέρειά του.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ