21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Πώς να απαγάγετε έναν τραπεζίτη” στο Θέατρο Αλκμήνη

Το έργο του Armando Nascimento Rosa με ήρωες έναν τραπεζίτη, τη δικηγόρο του και δύο απελπισμένους δανειολήπτες ανεβαίνει από τον Κώστα Αρζόγλου στο Θέατρο Αλκμήνη.

Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa περιγράφει με σπάνια ακρίβεια την εμπειρία των τελευταίων χρόνων για εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος και πλάτος της «πολιτισμένης» Δύσης.

Η υπόθεση με μια ματιά:

Δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου οργανώνουν και εκτελούν την απαγωγή του μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα και της δικηγόρου του. Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν λύτρα ώστε ο ένας να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του άρρωστου παιδιού του και ο άλλος να πληρώσει τα έξοδα για τις σπουδές του δικού του.

Η εξέλιξη της δράσης αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και των στελεχών του που λειτουργεί ως αόρατη «κυβέρνηση» στις χώρες του Νότου που τελούν υπό επιτροπεία.

Πρωταγωνιστούν, εκτός του Κώστα Αρζόγλου, η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.

Την μετάφραση του κειμένου από τα πορτογαλικά έχει κάνει η Κατερίνα Χαλκίδου.

Οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου είναι:

Σκηνογράφος: Κούλα Γαλιώνη
Φωτισμοί: Δόμνα Μπαρούνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
Μουσική σύνθεση: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30, στο Θέατρο «Αλκμήνη», οδός Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Τηλ.: 2103428650

Το soundtrack θα κυκλοφορήσει από την Minos – EMI / Universal και θα περιλαμβάνει την πρωτότυπου μουσική του έργου καθώς και κλασικά πορτογαλικά fado, επιλεγμένα από τον ίδιο τον συγγραφέα Armando Nascimento Rosa.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα