Κινηματογράφος

Ιουν
22

Αναζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί για τη νέα ταινία του Ανδρέα Μορφονιού

Αναζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί για τη νέα ταινία του Ανδρέα Μορφονιού με τίτλο Τζαμάικα.
Ιουν
21

3 σινεμά μόνο δικά μας!

|3 σινεμά μόνο δικά μας|
3 αίθουσες, 3 διαφορετικές ταινίες την εβδομάδα, 3 ευρώ είσοδος
Ιουν
17

Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 40ο Φεστιβάλ Δράμας

Η Προκριματική Επιτροπή του 40ου Φεστιβάλ ανακοίνωσε την απόφασή της για τις ταινίες που πρόκειται να διαγωνιστούν στο 40ο Φεστιβάλ Δράμας.
 
Η Προκριματική Επιτροπή αποτελούταν από τους:
 
1.       Ανδρέα Πάντζη, Σκηνοθέτη
 
2.       Ρόμπυ Εκσιέλ, Δημοσιογράφο – Κριτικό Κινηματογράφου
 
3.       Πάνο Παππά, Σκηνοθέτη
 
4.       Ανδρέα Σινάνο, Διευθυντή Φωτογραφίας
 
5.       Αντώνη Παπαδόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Φεστιβάλ Δράμας, Σκηνοθέτη
 
Επισυνάπτεται η λίστα με τους σκηνοθέτες και τις ταινίες που προκρίνονται.
Ιουν
14

Ενίσχυση κινηματογραφικών φεστιβάλ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας / επικοινωνίας των υπαγόμενων σε αυτήν ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση» και με στόχο την προβολή και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα θεματικά πεδία παρέμβασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων προτίθεται να ενισχύσει φεστιβάλ κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ και animation προκειμένου να δημιουργήσουν εντός του προγράμματός τους μία ολοκληρωμένη θεματική ενότητα (αφιέρωμα) σε ένα εκ των θεματικών πεδίων παρέμβασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Ιουν
13

Athens Open Air Film Festival: Θερινό σινεμά όλο το καλοκαίρι - Το πρόγραμμα

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε «θερινά σινεμά» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην φετινή διοργάνωση, το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνεργασία με το British Council, επιλέγει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας μια σειρά από ταινίες - κληρονομιά του βρετανικού γοτθικού τρόμου. Οι ταινίες του αφιερώματος «British Gothic», αριστουργήματα του είδους, θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τις απολαύσει σε όλο τους το κινηματογραφικό μεγαλείο!

Aκόμα, καταξιωμένα δράματα και πολυβραβευμένες δημιουργίες από ολόκληρο τον κόσμο, διαχρονικά cult movies, ελληνικά φιλμ που αξίζει να δείτε και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 7th Athens Open Air Film Festival!