Νέα

Ιουν
25

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνεργάζονται με το Ίδρυμα Ωνάση

Με έμπνευση τη διαδρομή και το ήθος των αδερφών Αντετονκούμπο, το Ίδρυμα Ωνάση θεσπίζει συμβολικά, για πρώτη φορά, την προπτυχιακή υποτροφία «One of a Kind», για παιδιά που, αν και έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια ή την έχουν εξασφαλίσει εντός της τελευταίας πενταετίας.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, σε μια κατάμεστη από κόσμο Στέγη, πραγματοποιήθηκε μια αληθινά ζωντανή συζήτηση ανάμεσα στους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούμπο και τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Όπως είχε εξαρχής ανακοινωθεί, η συζήτηση, η οποία μέχρι τώρα έχει ήδη σημειώσει περισσότερα από 100.000 views στο Facebook της Στέγης, αφορούσε λιγότερο στο μπάσκετ, και περισσότερο στην αξία της διαδρομής, το τι σημαίνει τελικά «Έλληνας», καθώς και στις αρετές που χρειάζονται για να φτάσεις «ψηλά». Επιστέγασμα της αναπάντεχης συνεργασίας των αδερφών Αντετοκούνμπο με το Ίδρυμα Ωνάση, η ανακοίνωση από την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στον επίλογο της εκδήλωσης, της θέσπισης της προπτυχιακής υποτροφίας «One of a Kind» για παιδιά που, αν και έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια ή την έχουν εξασφαλίσει εντός της τελευταίας πενταετίας.

Το Ίδρυμα Ωνάση, σε αναγνώριση της προσφοράς των αδερφών Αντετοκούνμπο στον αθλητισμό, της επιτυχημένης πορείας που έχουν διανύσει και, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική τους αφετηρία, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 τη χορήγηση μιας (1) Ειδικής Υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ελλάδας.

Ιουν
23

Πρόσκληση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχοντας υπόψη:
 
- τις διατάξεις του Ν. 4173/2013 (ΦΕΚ Α΄ 169/2013), όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το Ν. 4324/2015 (ΦΕΚ Α΄ 44/2015), ιδίως τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του νόμου αυτού,
- τις διατάξεις του Π.Δ. 123/2016 (ΦΕΚ Α’ 208/2016), ιδίως τις διατάξεις του εδαφίου γ’ της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Π.Δ. αυτού, όπως προστέθηκε με το άρθρο 19 του Ν. 4447/2016 (ΦΕΚ Α’ 241/2016),
 
Απευθύνει:
Ιουν
22

Σεμινάριο Παραμυθιού με το Βασίλη Μαυρογεωργίου

SkroWorkS
Σεμινάριο Παραμυθιού με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου
 
Ποιος είναι ο δικός σου ήρωας; 
Ποιος φανταστικός κόσμος υπάρχει μέσα στο δικό σου κεφάλι; 
Επινόησε και ερμήνευσε το δικό σου παραμύθι. 
Ιουν
12

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα

Η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα πέθανε σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Θεόδωρου Κατσαδράμη. Σταθμός για την καριέρα της ήταν όταν ενσάρκωσε τη Γαλλίδα Ρενέ στην ταινία του 1968 «Μια Ιταλίδα απο την Κυψέλη».
 
Η Καίτη Παπανίκα γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942. Οι γονείς της ήταν από τις Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με Άριστα. 
Ιουν
09

Μικρό Εθνικό: Το θέατρο ως εργαλείο για την εκμάθηση Ελληνικών ως δεύτερη γλώσσα

Η παιδική σκηνή του Εθνικού θεάτρου ανανεώνεται και μετονομάζεται σε Μικρό Εθνικό, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών.

Το Μικρό Εθνικό ξεκινά τις δράσεις του με ένα πιλοτικό θεατρικό εργαστήρι στα ελληνικά, που απευθύνεται σε εφήβους πρόσφυγες, ηλικίας 13-18 ετών από Ανοιχτές  Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και από ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στον χωρο του Εθνικού θεάτρου καθημερινά Δευτέρα-Πέμπτη για έναν μήνα.

8 επεισόδια-μικρές παραστάσεις μιας ιστορίας παρουσιάζονται από επαγγελματίες ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου, και λειτουργούν κατ αρχήν ως αισθητική εμπειρία που εμπλέκει και συγκινεί, και η οποία γίνεται αφορμή για θεατρικό παιχνίδι και αναπαραστατικές τεχνικές. Έτσι κινητοποιείται η δραματική, κιναισθητική και γλωσσική αντίληψη και έκφραση των παιδιών.