Διαγωνισμός για την παράσταση "Ακυβέρνητες Πολιτείες - ΙΙΙ Νυχτερίδα"

Διαγωνισμοί
Διαγωνισμός για την παράσταση "Ακυβέρνητες Πολιτείες - ΙΙΙ Νυχτερίδα"

Διαγωνισμός All4fun για την παράσταση "Ακυβέρνητες Πολιτείες - ΙΙΙ Νυχτερίδα " για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Για να διεκδικήσετε τις 10 διπλές προσκλήσεις του Σαββάτου και τις 10 της Κυριακής αρκεί να γράψετε το ονοματεπώνυμο σας κάτω από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο και την ημέρα προτίμησής ας.
 
Οι νικητές του Σαββάτου θ' ανακοινωθούν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 16:00 και της Κυριακής την ίδια ώρα στον συγκεκριμένο σύνδεσμο


ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ - ΙΙΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ

…στα σκοτεινά περπατάμε

Το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης  ολοκληρώνουν αυτόν τον  κύκλο της πρώτης και  τόσο ουσιαστικής συνεργασίας τους παρουσιάζοντας το 3ο μέρος «Νυχτερίδα» από την τριλογία του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες πολιτείες». Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε την περασμένη θεατρική περίοδο όπου για πρώτη φορά μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή το εμβληματικό αυτό έργο της μεταπολεμικής νεοελληνικής πεζογραφίας.

Μια σταθερή ομάδα δέκα ηθοποιών, συνεργάζεται με τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες που ζωντανεύουν ο καθένας από τη δική του οπτική, ένα μέρος της τριλογίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέρη της τριλογίας του Τσίρκα και ακόμα περισσότερο οι παραστάσεις που εμπνέονται από αυτά είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, και δε χρειάζεται να έχει παρακολουθήσει κανείς  τις προηγούμενες για να  μπορέσει να παρακολουθήσει την τελευταία.

Η «Νυχτερίδα» εκτυλίσσεται στη δίνη των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καλύπτοντας την περίοδο που σημαδεύεται από την εξέγερση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή, τη βίαιη καταστολή του κινήματος του Ναυτικού τον Απρίλη του ‘44, για να καταλήξει στα γεγονότα της Συμφωνίας του Λιβάνου.

Η ιδιοφυής πολυφωνική αφήγηση, μέσα από την οποία εξιστορεί τα γεγονότα ο συγγραφέας, συνιστά υλικό πολύτιμο για τη θεατρική μεταποίηση μιας πολυεπίπεδης, αμιγώς «ελληνικής» ιστορίας, όπου ο έρωτας και τα μικρά ανθρώπινα πάθη αποτελούν το επίκεντρο, περιβαλλόμενα από μεγάλες ιδέες, πολιτικές φιλοδοξίες, ατελείωτες μηχανορραφίες και κινούμενα από οράματα, δύναμη ψυχής και ανθρωπιά.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης

Σκηνικά- Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Κινησιολογική Επιμέλεια: Καμίλο Μπεντανκόρ

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Σαββίδου

Βοηθοί Σκηνογράφου:  Βιολέττα Παναγιωτίδη, Στανωτά Τίνα

Διανομή ( με αλφαβητική σειρά)

Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση Μάνος Στεφανάκης, Βαγγέλης Ψωμάς

1.jpeg

Φωτογράφος παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδου

Χώρος Διεξαγωγής:

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Φρυνίχου

Φρυνίχου 14, Πλάκα

τηλέφωνο ταμείου: 2103222464

Πρεμιέρα 7 Φεβρουαρίου 2018

Παραστάσεις έως 1η Απριλίου | Διαρκεια 140 λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη στις 18.00

Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30

Σάββατο- Κυριακή 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Τετάρτη-Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος

Παρασκευή: 15€ γενική, 10€ μειωμένο και 8€ ανεργίας

Σάββατο: 18€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας

Κυριακή: 16€ γενική και 12€ μειωμένο και ανεργίας