Πως Να Διακοσμήσετε Όμορφα το Χώρο σας με Φωτογραφίες

Άρθρογραφίες
Πως Να Διακοσμήσετε Όμορφα το Χώρο σας με Φωτογραφίες

Οι προσωπικές πινελιές είναι αυτό που κάνει έναν χώρο σπίτι, και σε αυτό συμβάλουν πολύ δυο πράγματα, οι οικογενειακές φωτογραφίες και τα έργα τέχνης. Ωστόσο, η διακόσμηση των φωτογραφιών σε έναν εσωτερικό χώρο μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί δύσκολο πράγμα. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως τα σχέδια, τα χρώματα, τα άλλα κομμάτια τέχνης και η συνολική ατμόσφαιρα, για να μην αναφέρουμε τις ίδιες τις φωτογραφίες.

Τα κόκκινα πλαίσια κορνίζας για παράδειγμα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εξισορροπημένα από τα πιο κλασικά μαύρα, δημιουργούν μια πιο φιλική ατμόσφαιρα. Τα φωτεινά πλαίσια ενισχύουν επίσης και τις ζωντανές αποχρώσεις στις φωτογραφίες και συμπληρώνουν τους πιο ξεθωριασμένους τόνους. Μπορείτε να αφήσετε τους τοίχους λευκούς για ένα πιο δυναμικό, οπτικό παιχνίδι. Μια άλλη πρόταση είναι να ενσωματώσετε κρυφό φωτισμό. Αν δεν γνωρίζεται το πως, τότε ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος μπορεί να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε.

31793418_1850702824950794_3377088791494787072_n.jpg

Οι οικογενειακές φωτογραφίες δεν περιορίζονται μόνο στο καθιστικό. Γιατί να μην τοποθετήσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στην κουζίνα; Ένας τοίχος με φωτογραφίες μπορεί να είναι το επίκεντρο και η κουζίνα σας να αποκτήσει άλλο χαρακτήρα. Χρησιμοποιώντας ζεστά ξύλινα πλαίσια και καθαρά λευκά στρώματα προβάλλεται η συλλογή των έγχρωμων και ασπρόμαυρων εικόνων με κομψότητα.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι να διακοσμήσετε μια γωνιά του σπιτιού, όπου εκεί θα ζωντανεύουν οικογενειακές μνήμες. Διατηρήστε τόνους σε σέπια και γκρι με συνδυασμό πλαισίων σε μαύρο, λευκό και χρυσό όχι μόνο για να ενσωματώνεται στην διακόσμηση του δωματίου αλλά και να προσθέτει την αίσθηση ότι οι εικόνες έχουν συλλεχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αν είστε πιο τολμηροί και έχετε έναν μεγαλύτερο χώρο ή ζείτε σε διώροφο σπίτι σας προτείνουμε να σκεφτείτε τις εικόνες μεγαλύτερης κλίμακας, με πλαίσια που εξαφανίζονται στους τοίχους και μια διάταξη από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Έτσι σας δίνετε η ευκαιρία να βλέπετε τις φωτογραφίες σας καθώς ανεβαίνετε την σκάλα.

Γράφει η Μίνα Κοκορέλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ