Πώς να πάρετε τη δουλειά όταν δεν έχετε το πτυχίο να την υποστηρίξετε

Άρθρογραφίες
Πώς να πάρετε τη δουλειά όταν δεν έχετε το πτυχίο να την υποστηρίξετε

Μην αφήσετε την έλλειψη ενός πτυχίου να σταματήσει την επαγγελματική και προσωπική σας πρόοδο. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να δείξετε στους εργοδότες τι έχετε να προσφέρετε.

  1. Σκεφτείτε έξω από την αγγελία εργασίας

Να ψάχνετε με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στις μηχανές αναζήτηση το επάγγελμα που σας ενδιαφέρει για παράδειγμα δικηγόρος Αθήνα, ηλεκτρολόγος Χαλάνδρι, πωλητές λιανικής στην Θεσσαλονίκη κτλ. Εάν το βιογραφικό σας δεν πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις, σκεφτείτε πως αλλιώς μπορείτε να ξεχωρίσετε. Προσφέρετε ένα βιογραφικό με παραδείγματα εργασιών για να δείξετε τις δεξιότητες σας.

Επίσης χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέχουν μια ασυνήθιστη ματιά στο σύνολο των δεξιοτήτων σας, τις οποίες οι εταιρείες δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν διαφορετικά. Προσφέροντας περιεχόμενο που επικυρώνει την αξιοπιστία σας, μπορείτε να πείσετε τους υποψήφιους εργοδότες να κοιτάξουν πέρα ​​από την έλλειψη πτυχίου και να εξετάσουν την αποδεδειγμένη αξία που προσφέρετε.

success-2697951_1280.jpg

  1. Αποδείξτε την ικανότητα μάθησης σας

Οι εταιρείες, ναι, χρειάζονται άτομα που γνωρίζουν την δουλεία από την πρώτη μέρα, χρειάζονται όμως και εργαζομένους που μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους καθημερινά.

Κάντε μια έρευνα για την εταιρεία και εξετάστε τις τάσεις της βιομηχανίας πριν στείλετε το βιογραφικό σας. Δείξτε σε εκείνους που θα το διαβάσουν ότι έχετε επενδύσει στην εκμάθηση για τη δουλειά και, στη συνέχεια, ενισχύστε αυτή την εντύπωση μαθαίνοντας περισσότερα για την εταιρεία και τον ρόλο της, καθώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εξελίσσεται.

  1. Δημιουργήστε ένα δίκτυο

Αποφασίστε σε ποια εταιρεία και κλάδο θα σας άρεσε να εργαστείτε, έπειτα γνωρίστε τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτόν τον κλάδο. Ακόμη και μια σύντομη σύνδεση με κάποιον που εργάζεται στην “εταιρεία-στόχο” σας μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα απορριφθέν βιογραφικό και μια πρόσκληση για συνέντευξη.

Παρακολουθήστε συναντήσεις, εργαστήρια ανάπτυξης καριέρας και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρίσκονται οι ηγέτες της βιομηχανίας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την τεχνολογία και από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, με το να κρατάτε τα προφίλ σας ορατά και ενημερωμένα, για να τραβίξετε την προσοχή των ανθρώπων που ενδέχεται να σας θυμηθούν όταν έρθει η ώρα της επιλογής.

Της Μίνας Κοκορέλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ