Ο Παναγιώτης Καρμάτης μιλάει για τον "Γιάγκο" του στο Φιντανάκι

Οι καλλιτέχνες γράφουν
Ο Παναγιώτης Καρμάτης μιλάει για τον "Γιάγκο" του στο Φιντανάκι

«Είμαι πολύ χαρούμενος που  επιστρέφω στον χώρο που με φιλοξένησε στην πρώτη μου θεατρική απόπειρα πολλά χρόνια πριν, στο θέατρο Χυτήριο.

Το "Φιντανάκι" του Παντελή Χορν είναι ένα έργο, το οποίο έχει ανέβει πολλές φορές σε αθηναϊκά θέατρα με τελευταία φορά αυτήν στην πειραματική σκηνή του Εθνικού.

Συνεπώς είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω σ' αυτην την παράσταση. Όσον αφορά στον ρόλο μου είναι ένας ρόλος με πολλές προκλήσεις και λόγω των ηθοποιών που τον έχουν ενσαρκώσει (ένας από αυτούς είναι ο Άλκης Κούρκουλος και ο Άρης Λεμπεσόπουλος) αλλά και λόγω της βαρύτητας και των εναλλαγών που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να γίνει πολύ αντιπαθής και μισητός από το κοινό. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα να δείξει κανείς στο κοινό και την καλή πλευρά αυτού του ήρωα, διότι ποτέ κανείς ήρωας δεν έχει μόνο την αρνητική του πλευρά.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω την τέλεια συνεργασία με όλο τον θίασο. Πρόκειται για αξιόλογους συναδέλφους και εξαιρετικό κλίμα στις πρόβες. Ευχής έργον να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους, ηθοποιούς και συνεργάτες.»

Παναγιώτης Καρμάτης

31961193_225476694873534_1045539745884536832_n.jpg

Ο Παναγιώτης Καρμάτης είναι πτυχιούχος της ΄΄Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη΄΄ και του τμήματος ΄΄Διδακτικης της Τεχνολογιας και Ψηφιακών Συστημάτων΄΄ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις “Εις μήνιν…”(ισμήνη) {βασισμένο στο κείμενο «Ισμήνη» του Γιάννη Ρίτσου και στον πρόλογο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή} σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου στο αρχαίο Θέατρο της Θάσου, “CALIFORNIA DREAMIN”  του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου στο Θέατρο Χυτήριο, “ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩ-7 ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ” σε μετάφραση Ν.Γκάτσου-του Λ.Προυσαλίδη στον θεατρικό χώρο του café-bar ‘ΟΒΙ’,“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΠΙΓΚΕΙΛ” του Δ.Κοριανίτη σε σκηνοθεσία Ελένης Δάγκα στο θέατρο Βικτώρια, “ΤΟ ΚΑΘΑΡΣΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ” του George Feydeau σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Δρόσου στο θέατρο ALTERAPARS, “ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ”  Της Ursula Rani Sarma σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη στο θέατρο Παραμυθίας, “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” του Georges Feydeau σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη στο Θέατρο Αργώ, “ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ”του Eduardo de Filippo σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Διάνα.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στις σειρές “ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ” της Κάκιας Ιγερινού με τις Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Νόρα Βαλσάμη, 10η εντολή «THE END» του Πάνου Κοκκινόπουλου, «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» των Βασίλη Ρίσβα, Δήμητρα Σακαλή με τους Στέλιο Μάινα, Μπέσυ Μάλφα, Έρση Μαλικένζου σε  σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, «ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ-ΠΕΘΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» της Δήμητρας Μπουρδάκου με τους Μίρκα Παπακωνσταντινου, Κατερίνα Τσάβαλου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη, «3ος ΝΟΜΟΣ-ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ» των Βασίλη Ρίσβα, Δήμητρας Σακαλή με τις Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου,  «3ος ΝΟΜΟΣ-DELETE» των Βασίλη Ρίσβα, Δήμητρας Σακαλή σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου, «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ-Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ» των Νίκου Σταυρακούδη ,Σάρα Γανωτή με τους Ελένη Ράντου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φιλιώτου, «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ-ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ» του Κώστα Βαζάκα με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μαρία Λεκάκη, Θέμη Μάνεση σε σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, «ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ με τον Πέτρο Φιλλιπίδη, «ΤΟ ΣΟΙ» σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και την Ρένια Λουιζίδου.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες μικρού μήκους του Δημήτρη Γιαμλογλου «ΙΜΑΝΤΑΣ» ,Σπύρου Φυλακτού «CASTING» και του Αντώνη Τσόνη «3000» και στην μεγάλου μήκους του Ν.Ζαπατίνα «Στα Καλά καθούμενα».

επιμέλεια Κώστας Ζήσης

31958684_225482618206275_5621803562704044032_n.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ