Η επιλογή της εβδομάδας: "Διγενής Ακρίτης, στα όρια"

Η επιλογή της εβδομάδας
Η επιλογή της εβδομάδας: "Διγενής Ακρίτης, στα όρια"

Η ιστορία του Διγενή Ακρίτη, ξυπνά μετά από ύπνο χρόνων, ως όραμα της Σοφίας Καραγιάννη.

Με σύγχρονη ματιά και περιπαικτική διάθεση, εξιστορούνται τα ανδραγαθήματα αυτού του ρωμαλέου ήρωα. Στο διάβα του σαρώνει ολόκληρες στρατιές, συναντά τον έρωτα και το θάνατο. Σαν ταινία που γυρίζεται σε blackbox και τα ειδικά εφέ σχεδιάζονται στις ανάσες, στις κινήσεις και στην άρθρωση του λόγου των ηθοποιών.  

 Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κωνσταντίνος Πασσάς και ο Αλέξανδρος Τούντας σε ένα ᾽έπος δωματίου᾽, πολύ υψηλού επιπέδου. Μια παράσταση σα συναυλία.

Σονάτα για τρία σώματα. Εναλλάσσεται η χορωδία, με στεντόρεια φωνή και κατακλύζει την αίθουσα, με τους σολίστες να καθηλώνουν και να εκπλήσσουν στο ρου της ιστορίας. Οι εικόνες ζωντανεύουν με ευρηματικά τρικ κι έτσι γεννιέται ο χορός.

Σαν χρώμα σε τελάρο και αποκρυπτογραφεί τα συναισθήματα των ηρώων. Με ωραίες γραμμές στη κίνηση, με ποιότητα και ακρίβεια.  

Μια αυθεντική παράσταση, που συγκινεί με την απλότητά της. Ένα άρτιο και τίμιο αποτέλεσμα, από μια ομάδα δεμένη, που αγαπά και σέβεται αυτό που κάνει. Μια παράσταση που θα μπορεί να παίζεται πάντα.  

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη

 Ερμηνεύουν: Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κωνσταντίνος Πασσάς και ο Αλέξανδρος Τούντας  

Θέατρο 104  Ευμολπιδών 41, Γκάζι  

Τηλ : 2103455020  

Παραστάσεις : Πέμ.-Κυρ., Τετ. 9 μ.μ.

Τιμή : € 12, 8, 5. 

 Μέχρι : 27/5

Του Άρη Μπαγεώργου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ