18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαθήματα Σεναρίου με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη & σεναριογράφο Βασίλη Μαζωμένο!

Δηλώστε συμμετοχή στα 2155154944 & 92artplace@gmail.com
 
Μέλος της ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος,
της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου
 
O ΠOΛYBPABEYMENOΣ ΣKHNOΘETHΣ KAI ΣENAPIOΓPAΦOΣ BAΣIΛHΣ MAZΩMENOΣ ΣE ENA MONAΔIKO KYKΛO MAΘHMATOΣ ΣENAPIOY AΠOKΛEIΣTIKA ΣTO ARTSCHOOL
 
IΔEA ANAΠTYΞH ΓPAΦH
 
KANE TIΣ IΔEEΣ ΣOY TAINIA
 
Ο Βασίλης Μαζωμένος ξεκινά συνεργασία με το 92 Art με ένα μάθημα που βρίσκεται στον πυρήνα της κινηματογραφικής τέχνης. Σενάριο. Ένα τρίωρο την εβδομάδα από έναν καταξιωμένο δημιουργό που πέραν της δικής του φιλμογραφίας (οκτώ μεγάλου μήκους ταινίες), δραστηριοποιείται πάνω από δέκα χρόνια στην κινηματογραφική εκπαίδευση και στην παραγωγή μικρού μήκους ταινιών (25 ταινίες τα τελευταία 4 χρόνια).
Λίγα λόγια για τον καθηγητή μας:
 
 
Βασίλης Μαζωμένος
http://www.imdb.com/name/nm0563339/
 
Ο Βασίλης Μαζωμένος είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Είναι γνωστός ακόμα για τη δουλειά του σαν σχεδιαστής παραγωγής. Από το 1995, ασχολείται επαγγελματικά με τη κινηματογραφική σκηνοθεσία. Αφιερώματα, βραβεύσεις και προβολές του έργου του έχουν γίνει σε γνωστά διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ. Το 2012 ίδρυσε και από τότε διευθύνει την εταιρεία παραγωγής ταινιών Horme Pictures, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ταινιών και με την εκπαίδευση νέων σκηνοθετών. Είναι ο παραγωγός τουλάχιστον εικοσιπέντε μικρού μήκους ταινιών.
 
Σενάριο
Η πιο σημαντική λέξη της κινηματογραφικής διαδικασίας. Ο πυρήνας. Μέσα από διαρκή μαθήματα και ασκήσεις, ο μαθητής μαθαίνει να αναπτύσσει τις ιδέες του. Ξεκινώντας από μια ιδέα που εκπαιδεύεται στη σαφήνεια της, την αναπτύσσει σε σύνοψη, σε treatment, σε ανάλυση χαρακτήρων και εντέλει σε σενάριο. Ο μαθητής μαθαίνει να δουλεύει μόνος του και με τους συμμαθητές του πάνω στην ανάπτυξη του έργου που γράφει. Αναπτύσσει αίσθημα κριτικής και αυτοκριτικής ικανότητας. Κατανοεί τις βασικές αρχές της δραματουργίας. Του προτείνονται συγκεκριμένες αναφορές. Μαθαίνει την έννοια της αφαίρεσης.
 
Ανοιχτό (Δωρεάν) μάθημα στην Πέμπτη 12/10 στις 18:00
Δηλώστε συμμετοχή: 215 5154944 & 92artplace@gmail.com
 
Διάρκεια: Από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο
Κόστος: 60 ευρώ (δε συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α 24%)
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα