"Πόλεμος Α.Ε. - War S.A." έκθεση γελοιογραφίας στο μετρό Συντάγματος

Νέα
"Πόλεμος Α.Ε. - War S.A." έκθεση γελοιογραφίας στο μετρό Συντάγματος

Μετά την επιτυχία των εκθέσεων «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017), η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων αποφάσισε να «μιλήσει» για τον πόλεμο.

Στην έκθεση με τίτλο «Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.», που συνδιοργανώνει στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, συμμετέχουν φέτος 32 Έλληνες γελοιογράφοι και 9 Πορτογάλοι. Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Μάιου στις 19.00 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 20 Μαΐου 2018, καθημερινά 09.00-21.00.

Καθημερινά και σε βάρδιες στο χώρο θα βρίσκονται μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.

Η φιλοδοξία της έκθεσης είναι να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράσταση, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr) συμμετέχουν: Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Antonio John, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Ηλίας  Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης (BAS) Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Εφη Ξένου, Σπύρος Ορνεράκης, Αλεξία Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κώστας Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Στάθης Σταυρόπουλος, Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Από την Πορτογαλία: António, Carlos Brito, André Carrilho, Cristina Sampaio, Vasco Gargalos, Jorge Gonçalves, Maia, Rodrigo de Matos, Cristiano Salgado.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ