Η Μάρθα Φριντζήλα μιλάει στο All4fun

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Μάρθα Φριντζήλα μιλάει στο All4fun

- Σου φυλάξαμε μια θέση. Πείτε μας λίγα λόγια για την νέα παράσταση.

Η παράσταση που στήσαμε μαζί με την Ελένη Κοκκίδου, τον Παναγιώτη Τσεβά και τον Κώστα Νικολόπουλο είναι ένα τολμηρό ποιητικό ταξίδι με σύντομες στάσεις σε ερωτικές αλληλογραφίες μεγάλων ποιητών και απλών θνητών, de profundis εξομολογήσεις, ποιήματα, συνεντεύξεις, δηλώσεις, αφορισμούς καιεμβληματικά τραγούδια. Μοιάζει με ένα τρελό αφιέρωμα στον έρωτα και την τέχνη μέσα από τα μάτια και την ψυχή μιας γυναίκας που ανήκει σε όλες τις εποχές. Η Ελένη “ενδύεται” τον ρόλο της αιώνιας αρτίστας που θα μας πάρει μαζί της στο roller coaster της αλαφιασμένης της ύπαρξης. Η παράσταση είναι ένα μακροβούτι στα βαθιά νερά της τέχνης και του έρωτα, χωρίς αναπνευστήρα φυσικά.

IMG_4921.JPG

- Πώς είναι η συνεργασία σας με την Ελένη Κοκκίδου;

Άριστη. Από πέρισυ που δούλεψα μαζί της στην Φαύστα έχουμε "κολλήσει". Με την Ελένη μας συνδέουν πολλά, μα πάνω απ' όλα, μας ενώνει η αγάπη μας για την ποίηση και για την μουσική. Είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται να δοκιμάσει, να εκτεθεί, να τολμήσει και αγαπά να μοιράζεται ό,τι αγαπά και θεωρεί ακριβό. Περάσαμε δύο μήνες μαζί ακούγοντας τραγούδια, διαβάζοντας υπέροχα κείμενα, βλέποντας ταινίες. Κλαίγαμε, γελούσαμε, απορούσαμε. Η κοινή εμπειρία αυτών των συναντήσεων μετασχηματίστηκε σε αυτήν την παράσταση.

IMG_7242.jpg

- Τι άλλο κάνετε αυτόν τον καιρό και ποια τα σχέδια για το μέλλον;

 Έχω πέσει με τα μούτρα στον Προμηθέα Δεσμώτη που θα ανεβάσω στην Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών. Παράλληλα ετοιμάζω το Αττικό Σχολείο, το δεκαήμερο σχολείο αρχαίου δράματος που διοργανώνουμε με την ομάδα μου εδώ και έξι χρόνια στην Ελευσίνα. Από φέτος θα συμμετέχουμε με τις δράσεις και τις παραστάσεις μας στο πρόγραμμα της Ελευσίνας Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021 και έχουμε πολλή δουλειά!

 -Τι έχετε να θυμάστε απο το 2017;

Ταξίδια, ταινίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, παραστάσεις, τραπεζώματα, τραγούδια, ομαδικές δολοφονίες, βομβαρδισμούς, συναντήσεις με υπέροχους ανθρώπους, ξεριζωμούς, βομβαρδισμούς, κουβέντες, βιβλία, πλημμύρες, όνειρα που γίναν σχέδια, σχέδια που έμειναν στη μέση.

-Κάντε μια ευχή. 

Να είμαστε μονιασμένοι.

 IMG_4947.JPG
 
Της Μαρίας Καραμάνη, 14/3/2018  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ