Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της παιδικής όπερας "Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι"

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ
Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της παιδικής όπερας "Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι"

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της παιδικής όπερας «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» του Ερνστ Τοχ (Die Prinzessin auf der Erbse - Ernst Toch), η οποία θα παρουσιαστεί εντός της καλλιτεχνικής περιόδου 2018/19.

Η ακρόαση απευθύνεται στις ακόλουθες (φωνητικές και ερμηνευτικές) κατηγορίες λυρικών τραγουδιστών:

Πριγκίπισσα: soprano lyrico coloratura νεαρής σκηνικής ηλικίας

Βασίλισσα: soprano lyricospinto μεγαλύτερης σκηνικής ηλικίας

Παραμάνα: mezzosoprano μεγαλύτερης σκηνικής ηλικίας

Πρίγκιπας: tenore lyrico νεαρής σκηνικής ηλικίας

Υπουργός: tenore buffo

Σύμβουλος: bassobaritono lyrico

Βασιλιάς: basso μεγαλύτερης σκηνικής ηλικίας

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν:

1. Μια άρια ή σκηνή από όπερα (όχι οπερέτα, μιούζικαλ, ορατόριο) γραμμένη μεταξύ 1900-1950, πλην ιταλικού βερισμού.

2. Ένα υποχρεωτικό απόσπασμα από το έργο που αντιστοιχεί στη φωνή τους. Συγκεκριμένα πρέπει να προετοιμάσουν:

Για τον ρόλο της Πριγκίπισσας το απόσπασμα 1 του φακέλου,
Για τον ρόλο της Βασίλισσας το απόσπασμα 2 του φακέλου
Για τον ρόλο της Παραμάνας το απόσπασμα 3 του φακέλου
Για τον ρόλο του Πρίγκιπα το απόσπασμα 4 του φακέλου
Για τον ρόλο του Υπουργού το απόσπασμα 5 του φακέλου
Για τον ρόλο του Συμβούλου το απόσπασμα 6 του φακέλου
Και για τον ρόλο του Βασιλιά το απόσπασμα 7 του φακέλου

3. Μικρό ερμηνευτικό και κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό που θα τους ζητηθεί επί τόπου, σε σχέση με τον ρόλο που ερμηνεύουν.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν τα αποσπάσματα αυτά από το Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, όροφος 5Α, κατά τις ώρες 09:00 - 14:30 ή ηλεκτρονικά από τη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 Μαΐου 2018 στην αίθουσα της Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364, 5ος όροφος) και ώρες 11:00 - 16:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018.

Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση και στις 24 Μαΐου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση που έχει αναρτηθεί στο www.nationalopera.gr και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι την Τετάρτη 16/5/2018 στις 14.00.

Πηγή: http://www.nationalopera.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ