Μαριλένα Γερμανού: "Η δουλειά μας είναι συναντήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτή είναι η ευτυχία και η μεγαλύτερη προσδοκία μας"

Θέατρο - Κινηματογράφος
Μαριλένα Γερμανού: "Η δουλειά μας είναι συναντήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτή είναι η ευτυχία και η μεγαλύτερη προσδοκία μας"

-Τι πραγματεύεται η παράστασή σας και τι πρόκειται να δούμε πάνω στη σκηνή;

Η παράστασή μας πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις. Τι ψαχνουμε στους άλλους, τι προσδοκούμε, γιατί τους έχουμε ανάγκη, πώς τελικά συσχετιζόμαστε καθώς προσπαθούμε να βρούμε την ευτυχία. Στη σκηνή θα δείτε μια απλή αλλά πολύ ωραία και πρωτότυπη ιστορία ειπωμένη με διαφορετικό τρόπο. Δε βλέπουμε τετοιες ιστορίες στο θέατρο. Τόσο καίριες και σύγχρονες.

- Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να δει το έργο σας;

Θα το προτεινα γιατί εχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη οπτική στον τρόπο που βάζει τον θεατή να παρατηρήσει τα τρία πρόσωπα της ιστορίας. Αυτός ο τρόπος μοιάζει περισσότερο με ταινία ή βιβλίο

- Μίλησε μας για τον ρόλο σου και την αξία του κειμένου.

Παιζω μια κοπέλα με πολλές αντιφάσεις που στο κείμενο πρέπει να τις ανακαλύψεις. Δεν είναι ενα κανονικό θεατρικό έργο, αλλά ίσως γι αυτό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον ηθοποιό. Ο ρόλος "κατασκευάζεται" και με σκηνές και με μονολόγους. Έχει και σκέψεις και συναισθήματα και δράση που πολλές φορές δεν συμφωνούν. Η βασική εμπνευση του κειμένου (μαζί με άλλα στοιχεία με τα οποία το έχει εμπλουτίσει η Μαριτίνα Πάσσαρη) είναι το συγγραφικό έργο της καναδής συαγγραφέως Άλις Μονρό που πήρε το Νόμπελ του 2013. Έχει μια γερή βάση στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τους χαρακτήρες. Την αποκαλούν άλλωστε Τσέχωφ του Καναδά.

- Μίλησε μας για το πώς βίωσες τη συνεργασία σου με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης;

Είναι μια σημαντική δουλειά για μένα, κυρίως επειδή είναι ένα είδος που δεν έχω ξανακάνει. Με την καθοδήγηση της Μαριτίνας (Πάσσαρη) έχω κατανοήσει και μάθει πολλά. Στις παραστάσεις αυτό που κάνουμε όλοι μαζί και με τον Τάσο (Κορκό) συνεχίζει να εξελίσσεται.   Δεν ήταν όλα εύκολα από την αρχή. Με τον Τάσο γνωριστήκαμε στις πρόβες, δεν είχαμε δουλέψει ξανά και οι ρόλοι μας απαιτούν μεγάλη οικειότητα. Αυτό ψάξαμε με πισωγυρίσματα αλλά και χιούμορ στις πρόβες, αυτό στοχεύουμε στις παραστάσεις. Πιστεύω ότι οι παραστάσεις είναι μια συνεχής διερεύνηση και το κοινό μας βοηθάει σε αυτό. Όχι μόνο με τις παρατηρήσεις του, αλλά με την παρουσία του και την ενέργειά του.

  • - Πόσο σημαντική θεωρείς αυτή τη δουλειά και ποιες είναι οι προσδοκίες σου συνολικά;

Η δουλειά μας είναι συναντήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτή είναι η ευτυχία και η μεγαλύτερη προσδοκία μας.

29793827_599816470367208_3581870056043545747_n.jpg

Η Μαριλένα Γερμανού παίζει μαζί με την Μαριτίνα Πάσσαρη και τον Τάσο Κορκό στην παράσταση:

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

στο θέατρο ΜΠΙΠ Κυκλάδων και Αγίου Μελετίου 25

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ

τηλέφωνο κρατήσεων 2130344074

Η παράσταση παίζεται και Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου και Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου και συνεχίζει μετά το Πάσχα από τη Δευτέρα 16 Απριλίου

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη- δραματουργία -σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη

Σκηνικά- κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Επιμέλεια μουσικής και ήχων: Νίκος Σαββάτης

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου

Παίζουν:

Μαριλένα Γερμανού

Τάσος Κορκός 

Μαριτίνα Πάσσαρη 

Της Γεωργίας Κατσάνη, 3/4/2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ