Γιάννης Αγγελάκης: "Το Off-Off Athens είναι ένα φεστιβάλ που σε φέρνει σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και δημιουργίας άλλων ανθρώπων και ομάδων"

Θέατρο - Κινηματογράφος
Γιάννης Αγγελάκης: "Το Off-Off Athens είναι ένα φεστιβάλ που σε φέρνει σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και δημιουργίας άλλων ανθρώπων και ομάδων"

Ποιο είναι το όνομα της ομάδας σας; Τι σημαίνει και πώς προέκυψε;

Το όνομα της ομάδας μας είναι ΑντιΤέχνη. Σημαίνει η τέχνη έξω από τα καθιερωμένα, το μη συμβατικό. Όπως έχει πει ο Πικάσο «Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μία πράξη καταστροφής», και ίσως αυτό τελικά (αυτή η πράξη καταστροφής) να είναι ΑντιΤέχνη. Προέκυψε από την ανάγκη να βρεθεί ένα όνομα μοναδικό, για παράδειγμα στο YouTube αν αναζητήσεις αντιτέχνη μας βγάζει πρώτο αποτέλεσμα, οπότε νομίζω πετύχαμε διάνα.

Πότε και πως δημιουργήθηκε η ομάδα σας;

Η ομάδα μας δημιουργήθηκε κάπου στα μέσα του Απρίλη του 2018 από την αναζήτηση μου για ηθοποιούς που θα πιστέψουν στο κείμενο που έχω γράψει και θα θελήσουν να το ενσαρκώσουν επάνω στη σκηνή. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ηθοποιούς μου, τη Στέλλα Μαγγανά και την Άντα Πουράνη, για όλη τους την προσφορά στην ομάδα. Όπως επίσης και τον Περικλή Σκεπετάρη για την εξαιρετική αφίσα που μας σχεδίασε.

Τι είναι για εσάς το Off-Off Athens festival;

Το Off-Off Athens είναι ένα φεστιβάλ εγνωσμένης αξίας το οποίο πραγματικά δίνει βήμα σε νέες θεατρικές ομάδες. Ένα φεστιβάλ που σε φέρνει σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και δημιουργίας άλλων ανθρώπων και ομάδων.

Τι είναι εκείνο που θα θέλατε πάνω από όλα να επικοινωνήσετε στον κόσμο μέσω της δικής σας παράστασης;

Τη δουλειά μας γενικότερα, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο. Τώρα αν θα τον κάνουμε να προβληματιστεί πάνω στα θέματα που θίγει το κείμενο και η παράσταση μας θα χαρώ διπλά.

Τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες ομάδες του φεστιβάλ; Γνωρίζετε καλλιτεχνικά κάποιες από αυτές;

Η γνώμη μου για τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ καλή, όλοι είναι άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν για ένα όνειρο κατά τη γνώμη μου. Καλλιτεχνικά γνωρίζω μία εξ αυτών, και μεμονωμένα γνωρίζω κάποιους από τους συντελεστές από τις υπόλοιπες ομάδες.

Φεύγοντας από αυτή τη διαδικασία - εμπειρία τι πιστεύετε θα μείνει αξέχαστο στην ομάδα σας;

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι το γέλιο που ρίξαμε κατά τη διάρκεια των προβών καθώς και η φιλική διάθεση των διοργανωτών, άτομα με κύρος και εμπειρία, απέναντι σε καλλιτέχνες οι οποίοι κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ