Ανδρονίκη Αβδελιώτη: "Είναι ωραία να συναντιούνται οι άνθρωποι και να δουλεύουν με εμπιστοσύνη και αγάπη"

Θέατρο - Κινηματογράφος
Ανδρονίκη Αβδελιώτη: "Είναι ωραία να συναντιούνται οι άνθρωποι και να δουλεύουν με εμπιστοσύνη και αγάπη"

Πότε και πως δημιουργήθηκε η ομάδα σας;

Με τη Μαίρη Άσπρου και τον Γιώργο Ανδράκη δεν είμαστε ομάδα. Όμως δουλέψαμε σαν ομάδα. Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και με τους δυο και βρεθήκαμε πάλι με αφορμή τις Αδελφές Papin. Κοντά μας βέβαια είχαμε κι άλλους αγαπημένους, φίλους και μόνιμους πλέον συνεργάτες μου, όπως τη Σίσσυ Βλαχογιάννη που μας έδωσε τη μουσική της, τον Νίκο Μαρμαροτούρη που μας βοήθησε στα σκηνικά, τον Μάνο Παπαδά και τον Βαγγέλη Παπαδάκη όπου μας έδωσαν τη φωνή τους και βοήθησαν γενικά με πολλούς τρόπους στην υλοποίηση της παράστασης.

Τι είναι για εσάς το Off-Off Athens festival;

Είναι η τέταρτη φορά που παίρνω μέρος στο off- off Athens Festival και πάντα φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι ένα άψογα οργανωμένο festival, είναι μια γιορτή για το θέατρο. Θέλω δε να προσθέσω ότι όλη η διαδικασία γίνεται με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που συμμετέχουν.

34707592_1890362450984831_3646754974668423168_n.jpg

Τι είναι εκείνο που θα θέλατε πάνω από όλα να επικοινωνήσετε στον κόσμο μέσω της δικής σας παράστασης;

Όταν έχεις να παρουσιάσεις στο θέατρο μια αληθινή ιστορία έχεις διπλή ευθύνη. Θέλει ένα λεπτό χειρισμό γιατί πρόκειται για ανθρώπους που έζησαν, υπήρξαν. Και όσο και αν μελετήσει κανείς τη ζωή τους ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάποια πράγματα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βγουν επιπόλαια συμπεράσματα τα οποία θα μεταφερθούν στον θεατή. Εμείς κάναμε μια μεγάλη μελέτη- έρευνα και δημιουργήσαμε ένα θεατρικό κείμενο ώστε να γίνει γνωστή η ιστορία των δυο αδελφών που ενέπνευσαν τον Ζαν Ζενε και έγραψε τις δούλες του. Μια ιστορία που συγκλόνισε τη Γαλλία το 1933 και απασχολεί μέχρι και σήμερα. Μια υπόθεση που θέτει ερωτήματα και προβληματίζει για το που μπορεί να οδηγήσει η καταπίεση, η φτώχεια, η λανθασμένη αντίληψη περί ηθικής και ανηθικότητας και ο φόβος.

Τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες ομάδες του φεστιβάλ; Γνωρίζετε καλλιτεχνικά κάποιες από αυτές;

Γνωρίζω κάποιους ανθρώπους, έχω δει αξιόλογες δουλειές τους στο παρελθόν. Από τα τρέιλερ πάντως καταλαβαίνεις πως έχει γίνει καλή δουλειά από όλες τις ομάδες.

Φεύγοντας από αυτή τη διαδικασία - εμπειρία τι πιστεύετε θα μείνει αξέχαστο στην ομάδα σας;

Όλα. Είναι ωραία να συναντιούνται οι άνθρωποι και να δουλεύουν με εμπιστοσύνη και αγάπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ