Το πρόσωπο της εβδομάδας: Τάσος Πυργιέρης - Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

Tο πρόσωπο της εβδομάδας
Το πρόσωπο της εβδομάδας: Τάσος Πυργιέρης - Ηθοποιός / Σκηνοθέτης
Το "Κούρσα Γκρέκα" είναι μια παράσταση που σε φέρνει με νοσταλγικό τρόπο σε προηγούμενες δεκαετίες.

Σε εισάγει στον κόσμο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και είναι ένα κομμάτι ιστορίας που είναι άγνωστο σχεδόν σε όλους μας.

Ο Τάσος Πυργιέρης είναι εκείνος που ανέλαβε να σκηνοθετήσει τη συγκεκριμένη παράσταση και ως πρόσωπο της εβδομάδας μίλησε στο All4fun για το εγχείρημα του.
 
* Από πολύ μικρός έβλεπα ελληνικές ταινίες και θαύμαζα το ταπεραμέντο εκείνων των ηθοποιών. Την ελαφράδα τους, το σκέρτσο τους, την τσαχπινιά τους. Νομίζω ότι αυτό ήταν η αφορμή ν' ασχοληθώ με την υποκριτική. 
 
* Όσο για τη σκηνοθεσία είναι η δεύτερη φορά που το επιχειρώ. Η σκηνοθεσία για μένα σε ολοκληρώνει σαν καλλιτέχνη.  Σε κάνει μάνατζερ όχι μόνο της ομάδας και του εαυτού σου αλλά και ολόκληρου του εγχειρήματος σου. Είναι  μεγάλη η ευθύνη  στο να μπορέσεις να συντονίσεις διαφορετικές προσωπικότητες.
 
* Την "Κούρσα Γκρεκα" την έχω αγαπήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχω κάνει στο θέατρο. δουλέψαμε με τον συγγραφέα Δημήτρη Μπαμπίλη και με την επιστημονική γνώση της Λενάς Μπενέκη.
 
33384828_232495647504972_7035419935681544192_n.jpg
 
* Την ιδέα της παράστασης που αντλήσαμε μέσα από το ιστορικό αρχείο της Τράπεζας Πειραιώς. Ιδέα που βασίζεται πάνω στην καινοτόμα επιχειρηματική δράση των Ελλήνων  πάνω στο ελληνικό αυτοκίνητο. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αφοσίωσή τους. Φτιάξαμε μία παράσταση για ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας που είναι άγνωστο στους περισσότερους από μας.
 
* Δούλεψα με πέντε χαρισματικούς ηθοποιούς γεμάτους αγάπη για το θέατρο, τον Γεράσιμο Μιχελή, την Τζούλη Σούμα, τον Λευτέρη Βασιλάκη, τον Χρήστο Καπενή και τη Φρόσω Μάνη, πάνω σε πρακτικές της κομέντια Ντελ άρτε,του κώδικα της Ελληνικής επιθεώρησης και τα τερτίπια του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. 
 
* Χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσα να έχω κάνει τίποτα. Τους ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη και γιατί έδωσαν ζωή σε αυτό ακριβώς που είχα φανταστεί.  Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. 
 
* Οσον αφορά στα μελλοντικά μου σχέδια προσπαθώ να στήσω τη νέα μου παράσταση.
 
* Στο All4fun μου αρέσει που χώνει τη μύτη του παντού.
 
& Αναλυτικές λεπτομέρειες για το "Κούρσα Γκρέκα "ΕΔΩ:" 
 
34875727_1710191749065166_9165359381011759104_n.jpg
 
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ